U bent hier: NieuwegeinseGolfClub.nlJeugdNieuws

NGF familietoernooi was weer een feest voor de deelnemers
28-08-2017


Onder ideale omstandigheden werd op zondag 27 augustus het jaarlijkse NGF Familietoernooi gespeeld. Een strak blauwe lucht, bijna windstil en een vlekkeloos verlopen wedstrijd zonder oponthoud in de baan had hele goede scores tot gevolg. En daarnaast was het voor, tijdens en na de wedstrijd uitermate gezellig. "Dit is voor mij de leukste wedstrijd van het jaar" vertelde een van de deelneeemsters stralend na afloop.

Willem en Jordie van Heijningen haalden als winnaars van de bruto wedstrijd maar liefst 28 stableford punten (zonder handicap verrekening). Met die score zullen zij zich vermoedelijk plaatsen voor de landelijke finale die op zondag 8 oktober op de Nunspeetse wordt gespeeld. Marion en Erwin Sturkenboom werden goede tweede met 25 punten. De eerste vijf teams zijn:

  Bruto stableford
Willem en Jordie van Heijningen 28
Erwin en Marjon Sturkenboom 25
Tom en Chris Kooijman 23
Rob en Nils de Zwart 22
Bart en Erwin Rosens 21

In de wedstrijd met handicap verrekening haalden maar liefst 10 teams een score van 36 of meer. Joop en Reinier van Rijnsoever haalden de meeste punten (42). Ze staan op de foto naast de tabel. Georgia Jasperse die met haar oom Rob speelde haalden maar 1 puntje minder (41). Dit zijn de teams die 39 of meer punten haalden:

  Netto stableford
Joop en Reinier van Rijnsoever 42
Georgia Jasperse en Rob Heeneman 41
Willem en Jordie van Heijningen 41
John en Marnix Kosterman 39
Bart en Bert Oostenbruggen 39
Erwin en Marjon Sturkenboom 39

Het goede doel
Bij het NGF familietoernooi wordt altijd voor een goed doel gespeeld. Dit jaar was dat het Jeugdsportfonds. Bestuurslid Joscha de Vries van het Jeugdsportfonds heeft in een toespraak alle deelnemers bedankt voor hun bijdrage en ook uitgelegd hoe dat geld besteed wordt. Ook heeft ze de foto gemaakt die boven aan deze pagina staat.

Het fotoalbum van deze wedstrijd vind je hier.

Jeugd Nieuws

NGF familietoernooi was weer een feest voor de deelnemers
28-08-2017

Bruto winnaars Willem en Jordie van Heijningen gaan waarschijnlijk naar landelijke finale. Joop en Reinier van Rijnsoever winnen de netto wedstrijd.   Lees meer