Nieuwegeins Open op 22 en 23 september

De prijswinnaars van het Nieuwegeins Open 2017

Op 22 en 23 september zal op  de Nieuwegeinse Golfclub voor de tweede keer het Nieuwegeins Open worden gespeeld. 

Het toernooi is een 36 holes (2x18 holes) wedstrijd, te spelen over twee dagen. Er zal worden gespeeld op beide 9 holes banen van de Nieuwegeinse Golfclub (9 holes wedstrijdbaan in combinatie met de 9 holes par-3 baan).

Er zal worden gespeeld in teams bestaande uit twee golfers
De wedstrijd staat open voor golfers van 18 jaar en ouder met een EGA handicap van 54 of lager. Het is een open wedstrijd, dus golfers die geen lid zijn van de Nieuwegeinse Golfclub zijn van harte welkom om mee te spelen. Er zal worden gespeeld in teams die bestaan uit twee golfers

Zowel een Strokeplay als een Stableford wedstrijd
De wedstrijd wordt gespeeld in 2 categorieën: een Strokeplay en  een Stableford wedstrijd.

  • Aan de Strokeplay wedstrijd doen de teams mee waarvan de gezamenlijke team handicap 20.0 of lager is. De gezamenlijk team handicap is de som van de twee afzonderlijke handicaps gedeeld door 2. 
  • Aan de Stableford wedstrijd doen de teams mee die een gezamenlijk team handicap van 20.1 of hoger hebben.

Spelvorm: fourball better ball 

De wedstrijdvorm is een fourball, ook wel fourball better ball genoemd. Dat wil zeggen dat elke speler met zijn eigen bal speelt. De scores komen als volgt tot stand:

  • Bij strokeplay: De laagste bruto score (is score zonder handicap verrekening) van een van de twee spelers telt als score voor het team. 
  • Bij stableford: het hoogste aantal behaalde punten per speler telt als score (met handicap verrekening)

Wedstrijd over 2 x 18 holes (zowel zaterdag als zondag 18 holes)
 Deelnemende teams kunnen bestaan uit mannen (M/M), vrouwen (V/V) of gemengde paren (M/V). Voor de tweede ronde op zondag plaatsen zich: de 15 teams met de beste bruto scores (categorie strokeplay) en de 15 beste teams met de hoogste stablefordscore (categorie stableford). De behaalde score van de 1e ronde wordt aan het eind van de wedstrijd opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde. Voor de wedstrijd geldt een maximale handicap van 36. Dit betekent dat deelnemers met een handicap hoger dan 36 spelen met exact handicap van 36. (playing HCP wordt bepaald door stroke index). 

Zie voor verdere details het Wedstrijdreglement .

Kosten
De deelnameprijs voor niet-leden van de Nieuwegeinse Golfclub bedraagt  € 37,50 per persoon (dat is inclusief de greenfee). Leden van de Nieuwegeinse Golfclub betalen € 22,50 inschrijfgeld per persoon. In dit bedrag is een bijdrage van € 12,50 voor een goed doel opgenomen (informatie over het goede doel staat in de kolom hiernaast). Het inschrijfgeld dient tegelijkertijd met de inschrijving te worden voldaan. Het bedrag dient te worden overgemaakt op rekeningnummer NL33RABO0331009439 ten name van de Nieuwegeinse Golfclub onder vermelding van Nieuwegeins Open. De inschrijving voor de wedstrijd is pas geldig nadat het verschuldigde bedrag is overgemaakt.

Inschrijven
De inschrijving is geopend. Inschrijven kan tot en met vrijdag 14 september 2018 18:00 uur. Het is ook mogelijk om je als eenling aan te melden. Individuele deelneem(st)ers zijn van harte welkom en zullen door de wedstrijdcommissie in teams worden ingedeeld. Je wordt dan door de wedstrijdorganisatie aan een andere speler gekoppeld. Gebruik het inschrijfformulier om je (en je eventuele medespeler) aan te melden. Klik daarvoor op de link hieronder. Ook leden van de Nieuwegeinse Golfclub dienen zich via het formulier aan te melden. 

Informatie over starttijden en flightindeling
Op woensdag 19 september krijgen alle deelnemers de flightindeling met bijbehorende starttijden per mail toegestuurd alsmede verdere informatie over de wedstrijd. De startlijst zal ook op de website te vinden zijn.

Speeltijden
De 1e ronde op zaterdag 22 september wordt gestart vanaf hole 1 op de Par-3 baan vanaf 8.30 uur tot omstreeks 14.00 uur. De 2e ronde zondag (tevens finale ronde) is een shotgun-wedstrijd. Deze shotgun-wedstrijd start om 10.00 uur op de grote baan. 

De teams die aan de finaledag zullen deelnemen, worden zo snel mogelijk na afloop van de 1e ronde op zaterdag 22 september bekend gemaakt. Verder wordt de deelnemerslijst voor de zondag op de site van de Nieuwegeinse Golfclub geplaatst.

Winnaars

Zowel in de strokeplay wedstrijd als de stableford wedstrijd is er een 1e, 2e en 3e prijs. Ook krijgen de 1e prijs winnaars van reisorganisatie Golftime, de partner van het Nieuwegeins Open, een golfreis aangeboden. De prijsuitreiking volgt gelijk na controle/verwerking van de scorekaarten op zondag.

Barbecue op zaterdag

Op zaterdag is er een barbecue bij het gezellige clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub. De kosten daarvoor bedragen € 12,50 bij voorinschrijving. Dit bedrag kan tegelijkertijd met het inschrijfgeld worden overgemaakt. Vermeld dat ook bij het overschrijven. Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf je aan te melden voor de barbecue. De kosten bedragen dan € 15,00. Dit bedrag dient bij het aanmelden op de wedstrijddag te worden voldaan.
Ook niet deelnemers aan de wedstrijd zijn van harte welkom om aan de barbecue deel te nemen tegen betaling van € 12,50 bij voor inschrijving en € 15,- bij inschrijven op de dag zelf.

Vragen of opmerkingen
Gebruik voor vragen en opmerkingen over het Nieuwegeins Open het volgende email adres:

Partner van het Nieuwegeins Open

Golftime staat voor deskundig, eerlijk, efficiënt en met aandacht voor de reiziger. Als een echte ‘travel caddy’ is Golftime al bijna 20 jaar de partner voor golfreizen. 

Als partner van het Nieuwegeins Open stelt Golftime voor de winnaars in beide categorien van het Nieuwegeins Open een golfreis beschikbaar.

Het goede doel

Ook dit jaar is de wedstrijd gekoppeld aan een goed doel. Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en de sponsorbijdragen komt ten goede aan de hospices in Houten en Nieuwegein. Het hospice in Houten heet officieel "Hospice Kromme Rijnstreek". In Nieuwegein gebruikt men de naam "Proxima Terminale Zorg Hospice & Thuis".
Een hospice biedt ongeneeslijke zieken tijdens de laatste fase van hun leven een plaats om in alle rust en veiligheid te verblijven en om afscheid te kunnen nemen van het leven wanneer dat thuis, in de eigen vertrouwde omgeving, niet meer mogelijk is. Met kleinschalige zorg en persoonlijke aandacht bieden hospices een huis dat bijna voelt als thuis. Vrijwilligers spelen samen met professionele zorgverleners daarbij een hoofdrol in de organisatie van het huis.
De financiële middelen waarop een hospice kan draaien bestaan voornamelijk uit giften van bedrijven en particulieren. Het Nieuwegeins Open draagt daar graag een steentje aan bij.

Wedstrijdreglement

Wedstrijdreglement Nieuwegeins Open 2018