U bent hier: NieuwegeinseGolfClub.nlNieuws

De Golfbaan van de Nieuwegeinse in de herfst- en winterperiode
07-11-2017


Het is herfst en als gevolg de weersomstandigheden kan het gebeuren dat de baan geheel of gedeeltelijk wordt gesloten. Dat wordt gedaan om de balans tussen kwaliteit van de baan en het golfplezier van de spelers zoveel mogelijk in stand te houden.

De Baancommissie hanteert in samenspraak met de hoofdgreenkeeper van de Ridder daarbij de vogende regels:

 1. Er wordt zoveel mogelijk op zomergreens gespeeld. Als er gespeeld wordt op zomergreens zijn de wintergreens GUR: dus verplicht ontwijken, spelers hebben een vrije drop.
 2. Indien nodig zal er door slechte weersomstandigheden en / of sterk verminderde conditie van de greens en / of onderhoud op vlagposities, op wintergreens worden gespeeld. Ook bij rijp in de ochtend wordt op de wintergreens gespeeld.
 3. Van begin november tot einde maart zijn wintertees van toepassing. De winter afslagplaatsen bevinden zich veelal achter op de teeboxen. Opteeën is hier verplicht en oefenslagen zijn verboden! Spelers dienen zich zo min mogelijk op de winter afslagplaats te begeven. Het benaderen van de winter afslagplaats vanaf de zijkant; ook tijdens de afslag van uw flightgenoot buiten de winter afslagplaats wachten.
 4. Handicarts en / of trolleys zijn alleen toegestaan als de omstandigheden dit toelaten. Handicarts kunnen bij goede omstandigheden worden toegestaan op de z.g. winterroute (zie hieronder).
 5. De baan kan preventief gesloten worden.  

  Deze situatie zal dagelijks via de website worden gemeld; informatie kan gedurende de           gehele dag worden aangepast als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

  In de winterperiode ( 1 november – 1 april) graag een draagtas gebruiken.

Beoordeling baansituatie i.c.m. plaatselijke regels

Er zijn  4 baanstatus situaties:

 1. Baan is open (geen beperkingen en Q)
 2. Baan is open en niet Q (volgens regelgeving NGF)
 3. Baan is open onder voorwaarden
 4. Baan is gesloten

Winterroute handicarts
Voor het gebruik van de handicarts gelden in de winter speciale regels:

 • Er mag met de handicart alleen gespeeld worden op hole 1,2,5,6,7,8 en 9. (Dus niet op hole 3 en 4 want daar kan het soms zo nat en drassig worden dat je er kan komen vast te zitten)
 • Er dient zoveel mogelijk op de paden gereden worden
 • Op fairways wordt er alleen aan de rechterzijde gereden
 • Naar de bal toerijden mag niet. Stop ter hoogte van de bal aan de kant van de fairway en loop naar de bal om die te slaan

 

 

 

1.            Er wordt zoveel mogelijk op zomergreens gespeeld.
                Als er gespeeld wordt op zomergreens zijn de wintergreens GUR: dus verplicht ontwijken,     spelers hebben een vrije drop.

Indien nodig zal er door slechte weersomstandigheden en / of sterk verminderde conditie van de greens en / of onderhoud op vlagposities, op wintergreens worden gespeeld. Ook bij rijp in de ochtend wordt op de wintergreens gespeeld.

2.            Van begin november tot einde maart zijn wintertees van toepassing. De winter afslagplaatsen bevinden zich veelal achter op de teeboxen. Opteeën is hier verplicht en oefenslagen zijn verboden! Spelers dienen zich zo min mogelijk op de winter afslagplaats te begeven. Het benaderen van de winter afslagplaats vanaf de zijkant; ook tijdens de afslag van uw flightgenoot buiten de winter afslagplaats wachten.

3.            In de winterperiode ( 1 november – 1 april) graag een draagtas gebruiken.  

 

4.            Handicarts en / of trolleys zijn alleen toegestaan als de omstandigheden dit toelaten.
Handicarts kunnen bij goede omstandigheden worden toegestaan op de z.g. winterroute(zie hieronder)
                Deze situatie zal dagelijks via de website worden gemeld; informatie kan gedurende de           gehele dag worden aangepast als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

5.            De baan kan preventief gesloten worden.

 

Beoordeling baansituatie i.c.m. plaatselijke regels

Er zijn  4 baanstatus situaties: 

 1. Baan is open (geen beperkingen en Q)
 2. Baan is open en niet Q (volgens regelgeving NGF)
 3. Baan is open onder voorwaarden 
 4. Baan is gesloten

Ellen Baars en Co de Leeuw winnaars Golf Bridge wedstrijd
17-03-2018

Op de koudste 17e maart ooit, is de Golf Bridge wedstrijd gespeeld.   Lees meer

Veranderingen in het handicap systeem
16-03-2018

Nu het seizoen bijna gaat beginnen kan het geen kwaad (nogmaals) te lezen wat die veranderingen zoal inhouden. Lees hier wat dat die veranderingen inhouden en hoe je daar mee kunt omgaan.   Lees meer

Bedrijven Golfkalender 2018
07-03-2018

Voor 2018 is wederom een uitdagende golfkalender voor onze bedrijfsleden vastgesteld. Tijdens een vijftal bedrijven golfdagen zullen de teams van onze bedrijfsleden elkaar bestrijden voor het all over Bedrijven Golfkampioenschap.   Lees meer

Nieuwjaarsreceptie druk bezocht
07-01-2018

Marieke Helgers en Allard Schoonhoven golfster en golfer van het jaar   Lees meer

Vogelbeheer op de Nieuwegeinse Golfclub
05-01-2018

De meeste golfers zijn in de zevende hemel als ze een birdie slaan. Maar we hebben ook leden die enthousiast worden bij het zien van echte vogels op onze baan. Peter Verhoeven heeft opgeschreven wat er allemaal gedaan wordt om bijzondere vogels te verleiden zich op en om onze baan te vestigen.   Lees meer