U bent hier: NieuwegeinseGolfClub.nlNieuws

Nieuws van de Handicap en Regelcommissie
19-02-2017


Regelwijziging
De USGA en EGA hebben een regelwijziging ingesteld.  Deze wijziging is uiteraard door de NGF gevolgd. De regel gaat over een bewogen bal of balmerker op de green. De afbeelding hierboven laat zien hoe en wanneer deze regel werkt in verschillende situaties.
 Er is ook een document waarin vragen en antwoorden over deze nieuwe regel staan. Als je hier klikt krijg je dat document te zien. Toelichting van de NGF op deze regel kan je hier lezen.

Het baanregelement is aangepast
Het baanregelement voor de wedstrijdbaan en de par-3 baan heeft (mede als gevolg van deze nieuwe regel) wijzigingen ondergaan. Er zijn ook nog enkele kleine andere wijzigingen. Klik op de volgende links voor de laatste versie van het baanregelement Wedstrijdbaan of Par-3 baan.

Regelavond voor competitiespelers
Op woensdag 22 maart is er aparte regelavond voor iedereen die dit jaar aan de NGF competitie deelneemt namens onze vereniging. De avond begint om 19.30 uur in het clubhuis.

Golfregelexamens
De Nieuwegeinse Golfclub stelt startende golfers in de gelegenheid zijn/haar golfregelexamen te doen om later handicap 54 te verkrijgen.
De examens zullen in 2017  worden gehouden op de volgende dinsdagen: 14 maart, 11 april, 9 mei, 13 juni, 18 juli, 15 augustus, 12 september, 10 oktober en 14  november. Meer informatie staat in de zijkolom op de pagina "Beginnen met Golf" van de website.

Hoe heurt het ook al weer?
09-11-2017

De ongeschreven gedragsregels van het golf die er voor zorgen dat we vlot en veilig op een goed onderhouden baan met plezier kunnen golfen. Een overzicht van de golfetiquette...   Lees meer

De Golfbaan van de Nieuwegeinse in de herfst- en winterperiode
07-11-2017

Hoe de balans tussen kwaliteit in de baan en het golfplezier van de spelers in stand wordt gehouden....   Lees meer

Laatste bedrijvendag gezellig, ondanks een buitje
20-09-2017

Maandag 18 september jl. is de laatste bedrijven golfdag van het jaar gespeeld.   Lees meer

Golfarrangement Van der Valk
05-06-2017

De Nieuwegeinse Golfclub biedt aan gasten van Van der Valk Hotels de mogelijkheid om op onze golfbaan te komen golfen voor een golfronde van 9 of 18 holes.   Lees meer

Golfcompetitie 2017, seizoen met een lach en een traan
11-05-2017

Vijf teams zijn kampioen geworden   Lees meer