Leer golfen met het 9-stappenplan

Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG, een methodiek ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kan je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional. Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Dit voorziet in het ontwikkelen van de vaardigheid van elke golfer en maakt je thuis in de wereld van Golf! Dit is essentieel aangezien je op deze manier meer plezier uit de sport haalt. Zodra je als golfer meer plezier haalt uit het oefenen en spelen, dan zul je actiever en frequenter de golfbaan bezoeken met familie en vrienden.  Niet alleen voor beginnende golfers is het 9-stappenplan een uitkomst, ook meer gevorderde golfers kunnen aan hun spel werken door gebruik te maken van de ontwikkelde materialen.

Stap 1-Golfbaanpermissie

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.

Stap 2-Handicap 54

Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.

Stap 3-Naar handicap 36

Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

Stap 4-Naar handicap 28

Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogeys neemt toe en het aantal double bogeys neemt af.

Stap 5-Naar handicap 20

In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

Stap 6-Naar handicap 9,9

Dit is het breekpunt! Voor deze categorie spelers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijd- en competitie-ervaring brengen het presteren onder druk al een beetje onder de aandacht. Je gaat langzaam de puntjes op de 'i' zetten en je bent ook regelmatig aanwezig op de oefenfaciliteiten.

Stap 7-Naar handicap 9,9

Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om hier te komen, ga je werken aan het verkleinen van je foutmarge en de slagen binnen 50 meter van de green. Je bent gedreven aan het trainen en je ontwikkelt een goede vaste routine om een meer voorspelbaar resultaat te behalen. Je gaat je successen vieren!

Stap 8-Naar handicap 4,4

Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het voorkomen van fouten in lastige situaties vormt voor jou de uitdaging. Je werkt aan voortdurende ontwikkeling van je golfspel. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met de professional hebt opgesteld.

Stap 9-Naar handicap 0

In deze fase ben je kritisch op jezelf en je hebt oog voor detail. Je bent je techniek aan het verfijnen en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover na om nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.

Lesaanbod 9-stappenplan

Voor de eerste 3 stappen van het 9-stappenplan heeft de Nieuwegeinse Golf Academy complete lespakketten.

Lespakket Baanpermissie (stap 1)

Beginnende golfers leren in 6 lessen van 1 uur de basisbeginselen van golf die bestaan uit techniek en etiquette. Met deze basis ben je in staat om op een veilige en plezierige manier baanervaring op te doen en kennis te maken met de omgeving op de golfbaan. Aan het eind van de lessen krijg je een NGF Baanpermissie pas waarmee je toegang hebt tot de Par-3 baan van de Nieuwegeinse Golfclub.

 Dit lespakket bestaat uit:
- 6 lessen tot baanpermissie
- 1 theorieles + NGF regelexamen
   + registratiekosten incl. NGF pas
- 4 maanden onbeperkt speelrecht Par-3 baan
- onbeperkt gebruik van de oefenfaciliteiten

De prijs voor dit lespakket bedraagt voor
1 persoon                             € 505,-
2 personen                           € 740,-
3 personen                           € 975,-
4 personen                       € 1.210,-

 

Lespakket EGA handicap 54 (stap 2, vergelijkbaar met het oude GVB)

Aan het eind van dit lespakket heb je golfhandicap 54, waarmee je toegang hebt tot  de wedstrijdbaan van de Nieuwegeinse Golfclub. Voor een goed resultaat kan je leren  en oefenen combineren op de Par-3 baan gedurende een 4-tal maanden. De Golf Academy kan een ‘all inclusive’ pakket aanbieden met als doel het behalen van handicap 54.

 Dit pakket betreft:
- 16 lessen tot EGA Handicap 54
- 2x Par-3 baan baanles
- 4 maanden onbeperkt speelrecht Par 3 baan
 - onbeperkt gebruik van de oefenfaciliteiten

De prijs voor dit lespakket bedraagt voor
1 persoon                          € 1.115,-
2 personen                       € 1.420,-
3 personen                       € 1.725,-
4 personen                       € 2.030,-

 

Lespakket Op weg naar handicap 36 (stap 3)

Wanneer je handicap 36 hebt behaald, dan krijg je een EGA handicap. Hiermee kan je op vrijwel iedere golfbaan spelen. Wil je je spel verder ontwikkelen dan biedt de Golf Academy het volgende lespakket, met als doel het realiseren van handicap 36.

Dit pakket betreft:
- 8 lesuren in 8 weken  
- 2 x 9 holes wedstrijdbaan baanles
- 4 maanden speelrecht Par-3 baan
- onbeperkt gebruik van de oefenfaciliteiten

De prijs voor dit lespakket bedraagt voor
1 persoon           € 675,-
2 personen        € 900,-
3 personen        € 1.125,-
4 personen        € 1.350,-