Nieuwegeinse Golf Academy, de plek om (beter) te leren golfen

De Nieuwegeinse Golf Academy is de plek in de regio Utrecht om aan de verbetering van je golfvaardigheden te werken. Zowel voor beginners als gevorderden, jong en oud. Er zijn 2 ervaren PGA golfprofessionals werkzaam. Die geven hun lessen op de uitgebreide oefenfaciliteiten, zoals een overdekte driving range, een ruime putting en chipping green. Naast de oefenfaciliteiten is er ook nog een uitdagende par-3 baan waarop geoefend kan worden.
In het golfwoordenboek kun je lezen wat er (wanneer) allemaal nodig is om te gaan golfen en wat de betekenis is van typische golfwoorden die je op deze site tegenkomt. 
Lesaanbod
De Golf Academy heeft een breed scala aan lesmogelijkheden. Golfles is maatwerk. De golfpro zal altijd in overleg met je een passend lesprogramma opstellen. Er kan gekozen worden uit verschillende lespakketten. Alle lessen worden verzorgd op de oefenfaciliteiten en zijn inclusief driving range golfballen. 
Beginnen met Golf
Gratis kennismakings clinic
De eerste stap om kennis te maken met golf is de maandelijkse‘gratis’  kennismakings-les. Uit ervaring is gebleken dat beginnen in kleine groepen de beste en leukste manier is om de golfsport te leren kennen. Maandelijks wordt er een 1 uur durende kennis-makingsles georganiseerd, waar de basistechnieken van de golfsport worden behandeld voor groepen van 4-8 personen. Op de pagina Evenementen staat wanneer er kennismakingclinics worden gegeven en hoe je je daar voor kunt aanmelden.
Privé kennismakingslessen
Beginnende golfers kunnen ook individueel kennismaken met de golfsport en de lesfaciliteiten van de Golf Academy. Deze les kost € 75,00 voor 1 of 2 personen (incl. oefenballen en materiaal)
De kennismaking bestaat uit putten, chippen en full swing en je speelt 1 hole op de Par-3 baan.
9-stappenplan
Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG, een methodiek ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kun je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional. Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Op de pagina het 9-stappenplan staat uitgebreid beschreven hoe je je kunt ontwikkelen van beginnend golfer tot een niveau dat bij je ambitie past. 
Haal handicap 54 in 16 weken!
Voor de beginnende golfer heeft de Nieuwegeinse Golf Academy een uitgekiend lespakket waarmee je in 16 weken echt leert golfen. Na 16 weken heb je het niveau van handicap 54 (vergelijkbaar met het vroegere GVB) en mag je zelfstandig spelen op iedere golfbaan. Het lespakket dekt de stappen 1 en 2 uit het 9-stappenplan. Lees hier verder over dit pakket.
Persoonlijke lessen
Bij de Nieuwegeinse Golf Academy kan je ook lessen volgen die afgestemd zijn op je peroonlijke behoeften. Zo zijn er opfriscursussen die er voor zorgen dat je je weer de juiste technieken eigen maakt en die de foutjes die in je spel zijn geslopen corrigeren. Daarnaast worden er baanlessen gegeven, is er competitie training en zijn er nog diverse andere specifike trainingen mogelijk.
Dit zijn de tarieven voor  lessen van 60 minuten:  

- € 55,- voor 1 persoon
- € 65,- voor 2 personen
- € 75,- voor 3 personen
- € 85,- voor 4 personen

Online lessen boeken
Lessen kunnen online geboekt worden op een tijdstip naar eigen keuze op de pagina Golfles Boeken . Je kunt daar in één oogopslag zien wat de beschikbare dagen en tijden zijn.

Leenset
De Golf Academy biedt de beginnende golfer de mogelijkheid om gedurende de les- en oefenperiode een zgn. beginners set te huren. Die bestaat uit een golftas met ijzers 5, 7. 9, een putter, 6 golfballen, tees en een pitchfork. Hiervoor geldt een huurbedrag van €. 59,- per maand.

Haal handicap 54 in 16 weken!
Voor de beginnende golfer heeft de Nieuwegeinse Golf Academy een uitgekiend lespakket waarmee je in 16 weken echt leert golfen. Na 16 weken heb je het niveau van handicap 54 (vergelijkbaar met het vroegere GVB) en mag je zelfstandig spelen op iedere golfbaan. Het lespakket dekt de stappen 1 en 2 uit het 9-stappenplan. Lees 
hier verder over dit pakket.

Data voor Golfregelexamens

De Nieuwegeinse Golfclub stelt startende golfers in de gelegenheid zijn/haar golfregelexamen te doen om later Handicap 54 te verkrijgen.

De examens zullen in 2018 worden gehouden op de volgende dinsdagen: 13 maart,10 april, 8 mei, 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september, 9 oktober en 13  november.

Aanmelden uiterlijk 48 uur voor aanvang examen bij de receptie in het clubhuis bij de grote baan.

Aanvang examen: 20.00 uur.

Melden tussen 19.30 en 19.50 uur in het clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub.

Om aan het examen te kunnen deelnemen dient u te beschikken over het inschrijfbewijs, een geldige legitimatie en een pen!

Voor de aanvraag Handicap 54 heeft u nodig de NGF Baanpermissiepas, een NGF Regelexamenbewijs en een Q-kaart (Qualifying kaart) waaruit blijkt dat u voldoende stablefordpunten heeft gescoord.

Handicap- en Regelcommisie Nieuweginse Golfclub