Nieuwegeins Open op 30 september en 1 oktober

Er hebben zich 140 deelnemers aangemeld!
Op 30 september en 1 oktober zal op  de Nieuwegeinse Golfclub voor de eerste keer het Nieuwegeins Open worden gespeeld. De inschrijving is inmiddels gesloten. Met 140 deelnemers belooft het een gezellig druk toernooi te worden. Ruim tweederde van de deelnemers is geen lid van de Nieuwegeinse.

Spelvorm: fourball better ball
Er zal worden gespeeld in teams bestaande uit twee golfers. De wedstrijdvorm is een fourball, ook wel fourball better ball genoemd. Dat wil zeggen dat elke speler met zijn eigen bal speelt. De laagste bruto score (is score zonder handicap verrekening) van een van de twee spelers telt als score voor het team. 

Strokeplay over 36 holes
Het is een strokeplay wedstrijd. Het toernooi is een 36 holes (2x18 holes) wedstrijd, te spelen over twee dagen. Er zal worden gespeeld op beide 9 holes banen van de Nieuwegeinse Golfclub (9 holes wedstrijdbaan in combinatie met de 9 holes par-3 baan). Deelnemende teams kunnen uit mannen (M/M), vrouwen (V/V) of gemengde paren (M/V) bestaan. Voor de tweede ronde op zondag plaatsten zich de 24 teams met de beste bruto scores en 6 teams op basis van netto scores (de beste 2 teams per categorie). De behaalde score van de 1e ronde wordt aan het eind van de wedstrijd opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde. Voor de wedstrijd geldt een maximale HCP van 36. Dit betekent dat deelnemers met een HCP hoger dan 36.1 spelen met exact HCP van 36. 

Zie voor verdere details het Wedstrijdreglement .

Informatie over starttijden en flightindeling
Een dezer dagen krijgen alle deelnemers de flightindeling met bijbehorende starttijden per mail toegestuurd alsmede verdere informatie over de wedstrijd. De startlijst zal ook op deze pagina van de website te vinden zijn.

Speeltijden
De 1e ronde op zaterdag 30 september wordt gestart vanaf hole 1 op de Par-3 baan vanaf 8.00 uur t/m +/- 14.00 uur. De 2e ronde zondag (tevens finale ronde) is een shotgun-wedstrijd. Deze shotgun-wedstrijd start om 10.00 uur op zowel de grote als de kleine baan (beide banen lopen in elkaar over)

De teams die aan de finaledag zullen deelnemen, worden zo snel mogelijk na afloop van de 1e ronde op zaterdag 30 september bekend gemaakt. Verder wordt de deelnemerslijst voor de zondag op de site van de Nieuwegeinse Golfclub geplaatst.

Winnaars
Per categorie is er een 1e, 2e en 3e prijs voor het team met de beste bruto score (dus zonder handicap verrekening ). Tevens wordt er per categorie een prijs voor het beste team met de beste netto score beschikbaar gesteld op basis van de gemiddelde playing HCP van het team. Het team met de laagste bruto score van alle categorieën, over 2 x 18 holes, is de uiteindelijke overall winnaar van het toernooi en mag de daarbij behorende wisseltrofee in ontvangst nemen. Ook krijgen de winnaars van reisorganisatie Golftime, de partner van het Nieuwegeins Open, deze driedaagse golfreis aangeboden. De prijsuitreiking volgt gelijk na controle/verwerken van de scorekaarten op zondag.

Barbecue op zaterdag

Op zaterdag is er een barbecue bij het gezellige clubhuis van de Nieuwegeinse Golfclub. Degenen die zich nog niet voor de barbecue hebben aangemeld kunnen dat op de wedstrijddag ook nog doen. De kosten bedragen dan € 15,00. Dit bedrag dient bij het aanmelden op de wedstrijddag te worden voldaan.
Ook niet deelnemers aan de wedstrijd zijn van harte welkom om aan de barbecue deel te nemen tegen betaling van  € 15,- de dag zelf.

Vragen of opmerkingen
Gebruik voor vragen en opmerkingen over het Nieuwegeins Open het volgende email adres:

Partner van het Nieuwegeins Open

Golftime staat voor deskundig, eerlijk, efficiënt en met aandacht voor de reiziger. Als een echte ‘travel caddy’ is Golftime al bijna 20 jaar de partner voor golfreizen. 

Als partner van het Nieuwegeins Open stelt Golftime voor de overall winnaars van het Nieuwegeins Open deze driedaagse golfreis beschikbaar waarbij overnacht wordt in het nabij Osnabrück gelegen vier sterren hotel Idingshof.

Het goede doel

De wedstrijd is gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen komen ten goede aan de Stichting Leergeld van Houten en Nieuwegein.
Deze stichtingen bieden kinderen uit gezinnen met een smalle beurs kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. 

Hole in One Prijs

Iedereen die een hole in one slaat op hole 6 van de wedstrijdbaan krijgt een geheel op maat gemaakte Burton Putter. De winnaar(s) van deze prijs krijg(t)(en) een volledige fitting bij Golfcenter in Amersfoort. Lees hier meer over Stuart Burley die deze putter heeft ontwikkeld.

Wedstrijdreglement

Wedstrijdreglement Nieuwegeins Open 2017

Vrienden van het Nieuwegeins Open